Smuk recreatie gert en crista

wolkom

Crista en Gert Diever runnen de 170 jaar oude authentieke familieboerderij ook echt met hun familie. 20 jaar geleden besloten zij dit paradijsje aan het Tjeukemeer te delen met jou. Ze gingen als één van de eerste boeren een samenwerking aan met Boerenbed en toverden jaren later het koetshuis om tot het Smûk Huske. Tegenwoordig kun je steeds meer het Smûk gevoel ervaren. Zo kun je je eigen kleine (retro)camper meenemen of een Smûk Tent of Smûk Tiny huren! Hoef je niet te sjouwen met kampeerspullen en kun je zo je warme bed in duiken!

heerlijk boerenleven

Crista en Gert hebben 3 kinderen en houden een speciaal oud ras koeien, prachtige paarden, gezellige kippen en geestige geiten. Smûk recreatie is dan ook echt een familiebedrijf. Sanne helpt Crista met de boekingen en het delen van Smûkkige verhalen op social media. Femke zorgt ervoor dat de bedden knus zijn gespreid en houdt het interieur warm en huiselijk. Jente zul je voornamelijk tegenkomen tijdens het grasmaaien en begeleid je met elektrische sloepjes. 

De familie vindt het belangrijk dat zij een natuurinclusief terrein kunnen bieden aan alles wat leeft. Doordat de tijd bij Smûk rustig verloopt wordt alles met aandacht en liefde onderhouden. Het gaat bij deze boerderij niet om productie, maar om het welzijn van het terrein en de bewoners.

Smuk recreatie nachtje weg 29
SMUK icoontje Fries hartje 4

een bijzondere plek

een bijzondere plek

Boer Gert is een weidevogelliefhebber die zich naast de boerderij bezighoudt met natuur inclusieve landbouw. Zo is de familie ook gekomen aan het unieke ras koeien, de Fries roodbonte koe. Dit authentieke ras bleek erg uit te dunnen en had een fijne plek nodig om zich voort te planten. Nu hebben zij een fijn leven, waarbij de kalfjes nog lang bij hun moeder blijven lopen en de meisjes het ras in stand houden bij een andere boer. De opa en oma van Gert zijn in 1939 in de boerderij gaan wonen. Ze boden plek aan onderduikers tijdens de oorlog en voeden hun gezin van 3 kinderen op, waaronder de vader van Gert. De ouders van Gert hebben de boerderij in 1970 overgenomen en het stokje weer over gegeven aan Crista en Gert.

smuk familie